HÍREK

FITNESS-WELLNESS

BODY BUILDING

KERÉKPÁR

LABDAJÁTEKOK

VÍZISPORTOK

KÜZDŐSPORTOK

TÉLI SPORTOK

ATLÉTIKA

TORNA-TÁNC

EGYÉB SPORTOK

TÁPLÁLKOZÁS

PROGRAMAJÁNLÓ

FITNESS-WELLNESS

BODY BUILDING

KERÉKPÁR

LABDAJÁTEKOK

VÍZISPORTOK

KÜZDŐSPORTOK

TÉLI SPORTOK

ATLÉTIKA

TORNA-TÁNC

EGYÉB SPORTOK

TÁPLÁLKOZÁS

FÓRUM

FITNESS - BODY BUILDING

LEXIKON

FITNESS - BODY BUILDING

WELLNESS

KERÉKPÁR

TÁPLÁLKOZÁS

VERSENYEK

IFBB - VERSENYEK

FITNESS VERSENYEK

EGYÉB

VIDEÓK

IDŐJÁRÁSJapán masszázs eszközök

2010-06-24
megtekintve: 1562

Masszázs eszközöknek a lényege, hogy nyomást fejtenek ki a meridián csatornára (ezen keresztül áramlik az energia szervezetünkben). Masszázs eszközök  serkentik azokat a  pontokat, amelyek nyomás hatására enyhítik szervezet stressz érzését. A következőkben bemutatott eszközök a japán shiatsu masszázs kellékei. A shiatsu japán masszázs kifejezése a "shi" és a "atsu" japán szavak összefonódásából alakult ki, jelentése "ujjal nyomás". Hasonló a kínai akupresszúrához, kezeli a pszichológiai és fizikai problémákat és fájdalmakat. A shiatsu a test teljes területén fejti ki hatását puha de erős nyomások segítségével. A legjobb eredmény elérése érdekében masszázs eszközök állnak rendelkezésre a test kezelésére amelyet, orvos  segítségével vagy a nélkül tudunk használni.

Magonote vagy a back scratcher

Ez egy olyan masszázs eszköz, amely hasonlít a kar és kéz kialakítására. Ennek az eszköznek a segítségével a páciens nem érez több vagy kevesebb munkát mintha kézzel masszíroznák meg. A magonote segít a nyomás pontok megfelelő kezelésében így feloldja a a stresszt az egész testben. A magonote anyaga fa amelyet leggyakrabban a hát, láb vagy a fejbőr maszzázsára használnak ruhán keresztül is.

Bongers

Hagyományos japán masszázs eszköz, mely hosszú, fából készült dob-bot, legtöbbször gumilabdában végződik. Ez is egy olyan eszköz, mely lebontja izomfeszülést. Legtöbbször a háton alkalmazzák, azonnali segítséget nyújt a vérkeringés serkentésében.
     
Kézi henger
Masszázs eszköz az idegek nyomásának enyhítésére. Ez egy kézi henger egyszerű fából épített eszközök relaxáló masszázs érdekében. Különböző méretekben, formában, hosszúságban és változó bordázott mintákkal kapható. Ezzel a kézi hengerrel ösztönözhetjük a test akupresszúrás pontjait, hogy segítsenek enyhíteni a stresszt és támogassák gyógyulásunkat. A stimuláció állandó és megnyugtató, és egyáltalán nem drága.

Fűtött nyak és váll masszírozó

A fej és a nyak masszázshoz ajánlják nyomás pont kezelést nélkül. Shiatsu-szerű rezgést biztosít a nyak és a váll számára. Pihentetve, kényelmesen betakarja a nyakat és rezgő masszázst biztosít, amely segít a feszültség oldásában és  a merev nyak és váll lazításában.  A szabályozás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy változtassa a masszázs intenzitása és gyakorisága, valamint az ellenőrizze a hőmérsékletet. A HŐ lazítja az izmokat és bárhol használható.

A cikkben szereplő tartalom csupán oktatási és informálási célokat szolgál, semmiképpen nem alkalmas edzési, táplálkozási vagy wellness eljárások leírására! A cikkben szereplő információk téves alkalmazása miatt bekövetkező bármilyen egészségügyi problémáért vagy anyagi kárért, esetleges sérülésért sem a szerző sem a terjesztő nem vállal jogi vagy büntető ügyi felelősséget!
Hozzászólások


Hozzászólásokat csak belépett felhasználók tudnak írni.